Välkomna till läsåret 2018-2019

Personal och skolledning på Klågerupskolan hälsar alla elever och vårdnadshavare välkomna till ett nytt läsår. Hoppas alla haft ett skönt och avkopplande sommarlov.

Läsårsstart
Läsåret startar torsdagen den 16 augusti.

Förskoleklasserna samlas utanför sina klassrum kl. 10
Åk 1-5 samlas i respektive hemklassrum i A-huset, kl. 8:15
Åk 6-9, kl. 8:15 enligt nedan
6A: sal B106 (f.d. SPR1)                               8A: sal B137 (f.d. SO1)
6B: sal B111 (f.d. SPR2)                               8B: sal B142 (f.d. SO2)
7A: sal B129 (f.d. NO1)                                9A: sal B153 (f.d. SPR4)
7B: sal B133 (f.d. NO2)                                9B: sal B158 (f.d. SPR3)

Schema
Precis som tidigare år är uppropsdagen en hel skoldag. Scheman finns publicerade på Klågerupskolans hemsida, klagerupskolan.nu, i vänsterkanten under rubriken ”Schema”. Ändringar kan förekomma en bit in på terminen innan allt är helt intrimmat.

För åk 6-9 sker lite schemabrytande aktiviteter första skolveckan (torsdag och fredag).
Torsdag:   Klassdag med mentorerna, kl. 8:15 – 14:15.
Fredag:    Klasskamp åk 6-9, kl. 8:15 – 14:15.

Skolskjutsar
Har ni frågor kring skolskjutsar vänligen kontakta Lars Steimer (skolskjutsansvarig) i första hand.
Tfn: 040-626 87 03
Mejl: lars.steimer@svedala.se

Ny personal
Emma Sonngård, förskollärare i förskoleklass och på fritids
Sara Hansen, lärare MU i åk 1-5
Björn Sahlin, lärare MA och NO i åk 4-6
Margareta Wald, lärare EN och SV i åk 4-6

Övrigt
Skolfotografering är i år den 20-22/8. Exakta tider för respektive klass meddelas av klasslärare/mentorer.
Utvecklingssamtal sker under perioden 6/9 – 19/9. Inbjudan och tider meddelas av klasslärare/mentorer.
Klågerupskolan har en egen Facebooksida. Gå gärna in och gilla den!

Glöm inte att se till att era kontaktuppgifter i infomentor är uppdaterade och aktuella! Detta gäller alla vårdnadshavare och är mycket viktigt då skolan inte längre har era kontaktuppgifter i pappersformat.

Vi ser fram emot ytterligare ett trevligt och framgångsrikt år. Tillsammans och i gott samarbete ger vi våra barn och ungdomarna bästa möjliga förutsättningar för att alla ska lyckas.

/Annika Bruhn och Anders Stenström